Başvuru Kriterleri
Öğretmenlerin başvuruları değerlendirilirken aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır:
a. Projeye kapsamında 30 öğretmen seçilecektir.
b. Kadın-Erkek eşitliğine dikkat edilecektir.
c. Öğretmenler belirlenirken, olabildiğince Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışan öğretmenlerin projeye dâhil edilmesine dikkat edilecektir.
d. Katılımcı öğretmenlerin seçimlerindeki diğer bir kriterde öğretmenlerin daha önce TÜBİTAK kapsamında yapılan bir STEM projesinde yer alıp almadıklarıdır. Eğer projeye katılmak isteyen öğretmen daha önce STEM ile ilgili bir projede yer almadı ise öncelik bu öğretmene verilecektir
e. Öğretmenlerin mesleki deneyimlerine dikkat edilecektir (0-5 yıl, 6-10 yıl ve 11 yıl ve üzeri).
f. Projeye kapsamında bilgisayar becerileri gerektiren tasarım uygulamaları açısından risk oluşturmaması için öğretmenlerin temel bilgisayar becerilerine sahip olmalarına da dikkat edilecektir.
g. Atölye lideri olarak ortaokul öğrenciler ile projede yer almayı kabul etmesine bakılacaktır.
a. Projeye kapsamında bilgisayar becerileri gerektiren tasarım uygulamaları açısından risk oluşturmaması için öğretmenlerin temel bilgisayar becerilerine sahip olmalarına da dikkat edilecektir.
“Öğret STEM Kampı” başlıklı proje önerisinin ikinci hedef kitlesini dezavantajlı grupta yer alan başarılı ortaokul 7.sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullarda öğrenim gören maddi durumu iyi olmayan ve başarılı öğrenciler arasından 30 ortaokul 7. sınıf öğrencisi belirlenecektir. Proje için kampa öğrenciler seçilirken aşağıdaki kriterlere dikkat edilecektir:
1. Proje kapsamında 30 öğrenci seçilecektir.
2. Seçilen öğrencilerin başarı durumları iyi ve maddi imkansızlıkları olan öğrenciler arasında seçilmesine özen gösterilecektir.
3. Kız-Erkek eşitliğine dikkat edilecektir.
4. Öğrenciler bir başvuru formu dolduracaklar ve öğrenciler doldurdukları başvuru formuna göre projeye kabul edilecektir.
5. Öğrencilerin 7. sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrenciler olmasına
6. Projeye kapsamında bilgisayar becerileri gerektiren tasarım uygulamaları açısından risk oluşturmaması için öğrencilerin temel bilgisayar becerilerine sahip olmalarına da dikkat edilecektir.